Важкий, але чесний рік

December 29, 2022

BUILDIT Ukraine підводить підсумки. Цього року вони будуть інакшими, відчуття та спогади змішані, а плани на наступний рік будуються обережно, вагаючись.

Цей рік почався з планів до проведення оновленого студентського змагання GO buildit. Перші кроки були зроблені ще на початку осені, було багато ідей та велика команда, яка була готова вивести змагання на зовсім інший рівень. Ми вже отримували перші реєстрації, вели переговори із крутими впливовими партнерами та активно розробляли нові завдання для команд. Було багато енергії, ентузіазму, запалу та мотивації зробити якісний, масштабний проєкт.

А далі перші звуки повномасштабної війни. Перший час було складно усвідомити та визначити кроки щодо подальшої роботи. Спільно, ми прийняли рішення продовжувати діяльність освітнього простору buildit.lab та підтримувати студентів не дивлячись ні на що. Важливо було об’єднати якомога більше людей, дати їм можливість відволіктись, не покидати навчання та продовжувати розвиватись професійно.

Тому ми стали освітньою опорою для 1584 студентів курсів, які зареєструвались за цей рік. Поступово робота команди налагоджувалась, ми адаптувались до нових реалій та почали роботу над новими проєктами та матеріалами для вас. Першим таким проєктом став курс “Візуалізація інтер’єру у 3ds Max”. Цей курс було створено у відеоформаті, без завдань та тестів. Лише уроки та практика. Паралельно, за можливості, проводили освітні онлайн-заходи для студентів профільних українських університетів: Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Університет Короля Данила, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова.

Цей рік став ще одним поштовхом до створення нового, ще більш якісного технічного контенту.

Залучивши нових спеціалістів до команди, змогли вдосконалити формат відеоуроків, зробили їх змістовнішими та перемістили на наш YouTube-канал. Попри щоденні виклики з відключенням електроенергії, продовжуємо створювати ще більше технічних матеріалів. Сподіваємось графіки відключень світла дадуть змогу нашим студентам продовжувати навчання. Наприкінці року створили новий сайт ГС BUILDIT Ukraine, з англомовною версією, де є вся інформація про історію, проєкти, досягнення та діяльність сьогодні.

І от ми підбиваємо підсумки року. Яким він був: хорошим чи поганим? Ми живемо та працюємо в умовах війни, під обстрілами та без світла, при цьому продовжуємо створювати нові, круті проєкти, об’єднувати студентів та розвивати ринок.

Цей рік видався важким, але чесним. Ми знайшли нових себе, стали великою спільнотою, яка існує сьогодні на десятки країн світу, ми віднайшли своє джерело віри та сили завдяки нашим воїнам, ми продовжуємо мріяти, допомагати, жити. Тому не хочемо, щоб ви вважали цей рік виключно поганим, бо попри біль та сум, який відчувається кожного дня, ми маємо відчувати вдячність, ціну свободи, гордість, силу, натхнення. Цей рік завершується, нарешті, і нехай наступний принесе перемогу!

Слава Україні!